Zmenek s knjigo

Založba Sodobnost je v letošnjem letu predstavila knjižne škatle, ki so jih poimenovali kar Zmenek s knjigo. Čudovito ime za čudovite škatle.

S projektom je prišla tudi možnost za ambasadorstvo. Izbira ni bila lahka, pa vendar se je sreča nasmehnila ravno Barbari, Valentini in meni.

Potrudili so se, da so svojo izbiro izdali na prav poseben način. Na kartici, ki smo jo dobile, je bilo za odgovor potrebno podrgniti srebrn premaz. Točno tako kot podrgneš po srečki in upaš na čim višji dobitek. Me tri smo tokrat dobile najvišjega.

Kartico še vedno hranim. Če se kdaj vprašam zakaj še vztrajam, me opomni na to, da lahko grem samo še višje in da nima smisla zdaj odnehati (sploh glede na to kako super mi je v vaši družbi).

Ambasadorka Zmenka s knjigo sem bila od marca, zdaj pa se ta čas izteka in kmalu bodo pri Sodobnost dobili nove ambasadorje.

Da zaključim zgodbo ambasadorstva v stilu sem se odločila, da vam v blog objavi povem kako sem se imela. V tej objavi pa ne boste prebrali samo kako sem se imela jaz, ampak tudi, kako se je imela še ena ambasadorka. Že veste katera? Verjetno se vam svita, kajne?

 

Kako sem se imela?

Z eno besedo FANTASTIČNO.

Prva škatla, ki je prišla v moje roke je bila popolna. Imela je vse. Edina stvar, nad katero nisem bila najbolj navdušena, je bil čaj, pa še to bolj zaradi mojih muh in ne pitja zeliščnega čaja kot kaj drugega. Na srečo imam sestro, ki s tako vrsto čaja nima težav. Nad škatlo sem bila navdušena. Zdelo se mi je, da več stvari kot vzamem ven, več jih je v njej. Vse je bilo tako lepo povezano med sabo, da si si res lahko ustvaril popoln zmenek s knjigo.

Pri Sodobnost pa kar ne počivajo in da bi se s svojimi bralci še bolj povezali, so naredili tudi bralni klub, da lahko o prebranih knjigah, ki jih najdemo v knjižni škatli, tudi na dolgo predebatiramo.

Potem pa pridemo do trenutka “ampak to še ni vse”, pripravili so tudi foto izziv, da lahko trenutke iz zmenka delimo z vsemi in smo pri tem tudi nagrajeni. Zakon.

To je bila šele prva škatla. Skupaj pa smo odprli še dve. Ena je prišla že maja, druga pa julija. O njiju ne bom preveč govorila, pa ne zato, ker ne bi imela kaj povedati, ampak, ker potem ne vem, če bo kdo prišel do konca zapisa in prebral kako sem se dejansko imela, pa ne samo jaz.

Bom pa pustila tukaj še nekaj fotografij, da ne boste rekli, da sem drugi dve škatli čisto zapostavila.

Zdaj pa zares, kako sva se imeli kot ambasadorki Zmenka s knjigo. Ena je bila ambasadorka knjižni škatel za otroke, druga za odrasle.

 

Male glavice berejo

Pred približno pol leta je založba Sodobnost razpisala razpis za ambasadorja novega projekta Zmenek s knjigo. Kdor pozna založbo Sodobnost ve, da česar koli se lotijo to izpeljejo res vrhunsko, prav tako pa so tudi knjige izdane pod njihovim okriljem točno take – vrhunske.

Torej poskusimo srečo sem si rekla, čeprav sem kar dolgo razmišljala ali bi ali nebi. In sem. Tako me je po razglasitvi v nabiralniku pričakala prav posebna razglednica, za katere sedaj že vemo, da jih obožujem. Da sem izvedela ali sem izbrana ali ne, sem morala podrgniti po srebrnem premazu in prikazal se je napis, ambasador zmenka s knjigo za otroke.

Hvala še enkrat za to izjemno priložnost, ki ste mi jo dali oziroma dali ste mi mnogo več. Škatle z res pozorno izbrano temo, vsebino… ki smo jo vsaka dva meseca nestrpno pričakovali govorijo same zase. Vsaka je bila čudovita, dovršena in tako lepo so sovpadale s samo knjigo, zvezdo knjižne škatle.

Resnično smo uživali ob odpiranju vsake škatle in vsakič znova so nam žarele oči, ja kar vsem trem. V tem času sem odkrila še več kvalitetnih knjig, ki so stalnica tudi na repertoarju otrok in ogromno čudovitih ustvarjalcev ter njihovih prekrasnih izdelkov.

Knjižna škatla nam je pričarala kar nekaj krasnih zmenkov, pa še marsikaj drugega – od okusnih zajtrkov, popestritev popoldnevov z barvanjem, pošiljanjem razglednic, celo sadili smo. Skratka eno samo doživetje se skriva v teh škatlah. Poleg njih pa sem prejela tudi mnogo izzivov, zaupanje, priložnosti za ustvarjanja in fotografiranja.

Nikakor pa ne morem tudi mimo dogodka (ki sicer ni povezan s knjižno škatlo, sem pa zanj zelo hvaležna) oziroma presenečenja, ki ga je pripravila založba Sodobnost v tem času. Povabili so nas namreč na predstavitev knjige Drobne pesmi, Bine Štampe Žmavc in kako so šele ta dogodek organizirali. Naj povem le to, da je bilo odkritje ovito v tančico skrivnosti, branja in raziskovanja, sam dogodek pa je bil res čaroben in ne, ne olepšujem, res je bil.

Na čudovitem vrtu sem spoznala čudovite ljudi. Izjemno Bino Štampe Žmavc in ilustratorko knjige Andrejo Peklar, nad katero sem res navdušena, talentirane osebe, ki tvorijo skupnost založbe Sodobnost, brez katerih tega ne bi bilo in nekaj prekrasnih punc našega knjigograma, za kar sem še posebej hvaležna in upam, da se še velikokrat srečamo.

Draga moja založba Sodobnost hvala še enkrat za vse in hvala, ker ste. Ostanite še naprej takšni, najboljši v tem kar počnete.

 

Knjižni šepet

Ambasadorstvo knjižne škatle Zmenek s knjigo je bilo čudovito potovanje. Vsako potovanje pa se enkrat zaključi. Malo sem razočarana, ker je pol leta minilo tako hitro in da sem z vami odprla samo 3 škatle. Z veseljem bi jih še veliko več.

S tem, da je bilo to moje prvo ambasadorstvo pa je prišlo tudi nekaj drugih ”prvič” trenutkov. Prvič sem ob razkrivanju škatle pokazala tudi svoj glas in upam, da vas ni prestrašil. Prvič sem ob sedmih zjutraj hodila s to veliko škatlo po plaži in jo fotografirala, v upanju, da vsi okrog še spijo in me nihče ne gleda izza ovinka in si misli kako sem nora. Spoznala sem veliko slovenskih ustvarjalcev, ki so me navdušili in bom z veseljem naročila kakšen izdelek samo zato, ker sem ga prvič dobila v škatli.

V tem ambasadorstvu sem se res našla in v njem neizmerno uživala. Všeč mi je bilo, da sem vedno dobila paket med prvimi. Oboževala sem trenutke, ko sem se lotila fotografiranja vsega v škatli, moje navdušenje je bilo vedno, ko sem dobila škatlo, na vrhuncu. Priznam, da sem se v juliju skoraj razjokala, ker sem mislila, da moja škatla ne bo pravočasno pri meni in zato ne bom imela razkritja škatle na morju in priznam, da sem se prav tako iz srca nasmejala, ko je škatla vendarle prišla pravočasno in je moj fant ugotovil, da gre ta velika škatla z nama na morje in da vanjo ne more zapakirati drugih stvari, ker še ni bila odprta.

Vesela sem bila novih knjig, novih stvari in vedno sem bila malo na trnih kako bom opravila svoje razkritje škatle. Mogoče niso bila ravno najbolj profesionalna, ampak konec koncev nisem profesionalka in tega ne delam vsak dan. Sem pa bila vesela, da sem lahko to počela tokrat.

Od vsega pa mi je bilo najbolj všeč to, da pri Sodobnost niso nič zahtevali. Povedali so kaj si želijo oziroma je to bilo znano od samega začetka. Če je kakšna objava kdaj zmanjkala se zato niso nič jezili, Urška, ki je z nami največ komunicirala je vedno lepo prosila, če so kaj potrebovali od nas in če nam to ni uspelo v kratkem roku, sploh ni bilo težav. Razumeli so.

Moje ambasadorstvo je zaključeno. Imela sem se lepo in najlepše se zahvaljujem vam založba Sodobnost, da ste mi dali možnost, da postanem del vas za nekaj mesecev. Upam, da bomo sodelovali še kdaj. Lepo vas je bilo tudi spoznati. Želim vam, da peljete knjižne škatle še naprej, da dobite ogromno super sodelovanj in predvsem, da na tej poti uživate.

USTVARJALKA BLOGA

Knjižni šepet | badgerka

Knjigoljubka, oboževalka kave, ljubiteljica morja, jesenski otrok, dekle s tatuji (ki si jih seveda želi še več), bodoča magistrica.

Martina | 27 | Slovenija

Priljubljene objave

Trenutna branja

Podpri me

Bodi na tekočem

Prijavi se na novičke in nikoli ne zamudi novih objav, nagradnih iger in drugih novosti.